مقالات

باریستا کیست؟| هرآنچه که باید درباره باریستا بدانید!

باریستا کیست؟

باریستا کیست؟ همانطور که می‌دانید هر یک از مشاغل دنیا به یک فرد متخصص نیاز دارد تا با مهارت بالای خود بهترین خدمات را به مشتریان ارائه کنند. در دنیای قهوه و نوشیدنی‌های گرم و سرد نیز، باریستا فردی ماهر و متخصص در امر تهیه انواع نوشیدنی‌های بر پایه اسپرسو است که تجربه لذت بردن از یک نوشیدنی بی نظیر را برای شما فراهم می‌کنند. در ادامه این مقاله همراه نوین فرم باشید چرا که قصد داریم با باریستا و وظایفی که بر عهده دارد آشنا شویم.

باریستا کیست؟ و چه مهارت‌هایی دارد؟

باریستا کیست؟ باریستا به انگلیسی Barista، شخصی است که در کافه‌ها مشغول به فعالیت است و با تخصص بالای خود در زمینه قهوه و تهیه نوشیدنی‌های گرم و سرد، موظف است تا این نوشیدنی‌های دلچسب را بر پایه اسپرسو تهیه نماید. امروزه در مقایسه با گذشته، علاقه و اشتیاق افراد به دنیای نوشیدنی‌های گرم و سرد به ویژه قهوه، سبب شده تا افراد زیادی تمایل به کسب تجربه در این زمینه و ورود به بازار کار به عنوان باریستا را داشته باشند. موارد زیر را می‌توان بخشی از مهارت‌های یک باریستا دانست:

  • آشنایی با دستگاه آسیاب و نحوه استفاده از آن
  • آشنایی با انواع دستگاه‌های قهوه‌ساز
  • لاته آرت
  • آشنایی با دم کردن انواع قهوه
  • طعم شناسی قهوه
  • آشنایی با ترکیب نمودن انواع قهوه
  • فوم گیری

اگر شما نیز از این دسته افراد علاقمند هستید و اشتیاق زیادی به دنیای قهوه‌ها دارید ادامه مقاله زیر را از دست ندهید.

با باریستا و مهارت‌های وی آشنا شوید

اگر یک قرار ملاقات مهم دارید و یا تمایل دارید پس از یک روز سخت کاری، خستگی خود را از تن به در کنید قطعا انتخاب یک کافه مناسب می‌تواند بهترین گزینه باشد. به محض ورود به کافه، احتمالا دکوراسیون و برخورد پرسنل می‌تواند توجه شما را به خود جلب کند اما آنچه یک کافه را به محلی متمایز از سایر کافه‌‌ها تبدیل می‌کند کیفیت نوشیدنی‌های آن، به ویژه قهوه است. شاید تصور کنید نوشیدنی‌های گرم و سرد، تنها بر اساس تنظیماتی که به دستگاه‌های اسپرسو ساز داده می‌شوند، تهیه شده و روی میز شما قرار می‌گیرند اما باید گفت این تصور کاملا اشتباه است. در کافه‌‌ها، شخصی متخصص در امر قهوه که باریستا نام دارد مسئولیت تهیه انواع این نوشیدنی‌های لذتبخش را بر عهده دارد.
تفاوتی ندارد که باریستا خانم است یا آقا. آنچه اهمیت دارد آن است که این شخص باید بتواند بر موارد تاثیرگذار روی کیفیت قهوه نظیر میزان اسپرسو، نوع آسیاب و رست کردن آن، مدت زمان لازم برای دم کردن قهوه، دما و فشار مناسب آب و… تسلط کافی را داشته باشد تا بر این اساس بتواند اسپرسو یا انواع نوشیدنی نظیر ماکیاتو را با بالاترین کیفیت برای مشتریان تهیه کند. عموما فردی که قصد دارید به عنوان باریستا در یک کافه مشغول به فعالیت شود باید دوره‌های تخصصی لازم را گذرانده و مدت زمان مشخصی را به کار آزمایشی در یک کافه اختصاص دهد تا بتواند تجربه لازم در این زمینه را کسب نماید. با این حال، بیش از هر چیز دیگری، اشتیاق و علاقه شخص در اولویت قرار دارد و سبب موفقیت هرچه سریع‌تر وی در این زمینه خواهد شد.
تهیه قهوه شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد اما قلق‌های خاص خود را دارد که تنها با کسب تجربه امکان تسلط بر آن وجود دارد. یک باریستا با مهارت بالای خود در زمینه شناسایی انواع قهوه و طرز تهیه آن می‌تواند در مدت کوتاهی به شخصی مجرب تبدیل شود و حتی بتواند رسپی مخصوص خود را، با ترکیب نمودن انواع قهوه به دنیا معرفی نماید. حال که با باریستا آشنا شدید بهتر است نگاهی به وظایف این شخص بیندازیم.

 

لباس باریستا کافی شاپ

لباس باریستا کافی شاپ

وظیفه یک باریستا چیست؟

تا به این بخش از مقاله با باریستا و مهارت‌های این شخص آشنا شدید. باریستا فردی است که وظیفه دارد تا با عصاره‌گیری از اسپرسو، تمام نوشیدنی‌هایی که بر پایه آن قابل تهیه است از جمله لاته، کاپوچینو، آمریکانو و… را برای مشتریان تهیه کند. اما وظیفه باریستا تنها به این مورد ختم نمی‌شود چرا که این شخص وظایف دیگری نیز بر عهده دارد که در مورد آن صحبت خواهیم کرد. اما پیش از آن، بهتر است به یکی از سوالات رایج مشتریان پاسخ دهیم و آن این است که آیا باریستا و بارتندر هر دو یک وظیفه را دارند. همانطور که گفته شد، باریستا وظیفه تهیه نوشیدنی‌های گرم را بر عهده دارد اما اگر در کافه‌های کوچک، که بار سرد و گرم از هم جدا نیستند مشغول به فعالیت شود، احتمالا وظیفه تهیه نوشیدنی‌های سرد را نیز بر عهده خواهد داشت. این در حالی است که در کافه‌های بزرگ و لوکس، وظایف بارتندر و باریستا کاملا از هم مجزاست.
بار تندر یا متصدی بار در این کافه‌ها وظیفه دارد تا انواع نوشیدنی‌های سرد را برای مشتریان آماده کند و بایستا نظیر مسئول تهیه نوشیدنی‌های گرم است. حال که با تفاوت این دو مورد آشنا شدید بهتر است نگاهی به وظایف باریستا بیندازیم:

  • آماده کردن انواع نوشیدنی گرم یا دمنوش به صورت تخصصی
  • نظارت و کنترل نمودن کیفیت قهوه‌ها
  • نظارت بر فعالیت پرسنل کافه و مدیریت فضا
  • پاسخگویی به سوالات مشتریان در مورد نوشیدنی‌ها

افراد صبور، انعطاف‌پذیر و خوش‌برخورد از جمله افرادی هستند که به منظور فعالیت به عنوان باریستا کافه گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌روند. همچنین مدیریت وضعیت و امکان انجام چندین کار ضروری به صورت همزمان از دیگر ویژگی‌های یک باریستا به شمار می‌رود. از دیگر ویژگی‌های باریستا می‌توان به علاقه بالای وی به قهوه، سرعت عمل بالا و ابتکار عمل اشاره کرد.

جمع‌بندی

در این مقاله از نوین فرم در مورد اینکه باریستا کیست؟ و چه مهارت‌ها و وظایفی را بر عهده دارد صحبت کردیم. باریستا با پوشیدن لباس مخصوص باریستا که معمولا ژاکت، جليقه يا پيشبند (اپرون) است مسئولیت تهیه انواع نوشیدنی بر پایه اسپرسو را بر عهده دارد و با آماده کردن این نوشیدنی‌های لذتبخش می‌تواند حضور شما را در کافه بسیار دلچسب نمایند. اگر علاقه دارید به عنوان باریستا مشغول به کار شوید توصیه ما این است که دوره‌های تخصصی لازم را گذرانده و در یک کافه، شروع به کسب تجربه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *